Á M E N (javított)
Fekete lyukak Eistein dilijében, hisztérikus prológ,
korgó éhezés, nyomorúság, rongyok, üres tekintet,
vakok kopognak utat szeméthegyek tövében,
lemeztelenített agyvelők sorolnak be a gyorsító
sávok útvesztőibe,
panelházak tetején alig-létezések keresnek
vashágcsókat, hogy szintre hozzák magukat a kutyaszarok
földszintjén, fűtetlen szobákban írástudók kínlódnak
obszcén szonettek ölelkezéseiben.
Vaslépcsőre fog fagyni a seggünk,
röhögjünk Woody Allenen, Allen Stewart Konigsberg sem
volt komplett és imádta a fiatal csajokat,
temetők fekete hajnalában néhány huhogó szellem
mond zsidó vicceket, a szomszédos krematóriumokban
politikusokat égetnek, népszavazás volt.
Csattogó műfogsor kutat kukákat, a büdös
már nem szabálysértés, szögesdrót kerítette
fegyház a vége, hideg-zuhannyal, recseg a balsors
egy himnuszban. Platon ücsörög ott, hol Petőfi
sosem szavalt, benn szobra, kinn meg a tökét vakarja,
pesti kurvák hagytak nyomokat, lapos serkék hadát,
éjféli vonatok indulnak, utas a Láthatatlan légió,
kis lakktáskák markolva,
csirke-far-háton izmosodott mama hányja a havat,
kisikít egy Volvo, szép barna sofőr, köp hegyeset,
Csillagok vibrálnak, fogytán a dura-cell,
CBA lett az ABC-ből, multi etet, hasmenés.
Egy dugás, vagy egy padlófogó berúgás, férfiálom,
soha nem párhuzam combok, vonz mint a fekete lyuk,
gravitáció - csillagászat - nyögés a végén.
Reggel majd nemzeti-konzultálunk, hogy végszükség
esetén lehet-e a templom falára pisálni.
Majd millió év múlva az utolsó csepp geci
teremt új Évát és Ádámot,
kékvérű testvérek lesznek, s kihal a Föld.
ÁMEN
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-04 11:05:17
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-05 09:36:10