Bibircsókos
Az elpattant izzószál késztetett arra,
hogy mumus legyek,
megemésztem a viszkető tenyeret,
nem zavar a bigott különítmény működésképtelensége,
sóvárgásom a hullakamra után
abból ered, hogy gyerekkoromban felöklelt egy matrjoska baba,
passzolok is, ha kell, az ember, ha nem vigyáz: elpályázik tőle a diabolók gyógykovácsa,
sosem ismertem
a csapásirányt,
sosem jártam egyetemre, hol amforák nyaki ütőerén keresztül
zajlik a krétaporok menyegzője,
befelé fordulásom a szappanfőzők átkos fennhéjázása
miatt van,
mely vörös sárkányokat vél felfedezni a konyháról kiforduló futószalagjaimban,
egyszer azt merészeltem írni egy lánynak, hogy módfelett
hétköznapi a levelezési stílusa,
azóta a zsírbuborék nem szándékszik totemoszloppá
dagadni,
azóta éjente megkísértnek a maskarás fejőgépek
és iszonyodom minden olyan jeltől,
mely arra utal, hogy a füstölőpálcikák fényudvarát senki sem képes befogni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-29 10:53:04
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-29 10:53:04