versnek álcázott gondolatok - - - - - - I. - II.
I.
' a Világ-kereke nagyobbakat
zökken mint szokott'
- Látom, ahogy a vannak és lesznek
értelmetlenül összekeverednek
Látom, amint az élet-tere zöldből tarra vált
- ahogy a Könyvek Könyvét becsukják
hitről, erkölcsről vitatkozva az emberek
csak a sajátjukat tartják igaznak
Szavam elakad... ki vétkezett,
ki hibázott - okozója tűznek, lángnak
újabb értelmetlen emberhalálnak - ki volt?
(idejük se maradt, hogy istenüknek
életükről
számot adhassanak)
Félek, mert látom! Élne még
ki született és születik;
de szavakkal
kifejezhetetlen a zűr-zavar
midőn ---------------az ember
........megoldást talál
- majd elcsitul
'a zaj'
II.
ha nem mondom el
elmondja más
születésünk egy lobbanás
'életünk megismételhetetlen-akarás'
... Mit mindenki
... Legalább egy közepessel
... Igyekszik túlélni
családban,
házban
- melyek fejek fölött a városokban
gyufás skatulyák módjára tornyosulnak,
ahol az anyák érzik, utódot hagyni
a tényleges továbbélés - lángjuk
értelme egy törékeny
élet - gyermek képében
hogy belőle mi lesz?
gyertyaláng, békés kandallótűz
sokuk elméjének lobbanása olyan
futótüzet tud majd generálni,
amitől a világ időről, időre - meg tud újulni
vagy
csak'ténfereg a téren'
nem találva helyét
és már azt
sem tudja, melyik kontinens az övé
___________________
2015. augusztus havában
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-13 14:28:35
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-14 07:01:54