anyám libát vett
erőszakot alkalmazván a madár felett
szegényt tömni kezdte
(erről írni egy regényt lehetne)
tiltakozás ide vagy oda
már majdnem megtörtént a csoda
(néhány nap és vágásra érett)
de ki látott ilyen véget
elzáródott a libagiga
volt miatta patália
eltemettük nem kellett ebédre
a történetnek ezzel vége