Szonett helyett
Mondják: megélünk idehaza,
fénylik a nyomor
kirakata.
Vágyom a fecskék villanó röptét,
áramunk nincsen, rég
kikötötték.
Megcsal a föld is, nem jön eső:
fiam börtönben,
visszaeső.
Unokám éhes, ma nem eszem,
a porban hever
egy cinketetem.
Szeretném tudni, élete lesz-i,
elkap egy macskát,
el nem ereszti.
Nézem az asszonyt, oly kicsi lett,
sárga a láztól,
kikericsek!
Fél is mindentől, majdnem elájul,
egy falevél a
karjára ráhull.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-10-11 21:12:58
Utolsó módosítás ideje: 2016-10-11 21:12:58