Az otthon illata
Az otthon illata rózsát szégyenít,
átjárja a hajad, bőrödet, ruhád,
hazátlan időkön mindig átsegít,
mikor bőröndjében cipel a világ.
Olyan, mint egy felhő nyári éjszakán,
mely széllel dacolva fölötted lebeg,
s összetört virágok lelkét ontja rád,
ha idegen tájon nem leled helyed.
Akkor van csak -hidd el- otthonod testvér,
hogyha ez az illat mindig megmarad,
akkor is, ha egyszer minden véget ér,
és narancs héjából kifordul a Nap.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-12 08:25:54
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-12 08:25:54