Karácsonyi vásár
Tél van.
Hol vannak a madarak üresen hagyott fészkei?
(Vannak olyan madarak, amik nem költöznek el a hideg beálltával.
Ők nem vándormadarak.
Ők nem csavargók.)
Hol vannak a csavargók? A hajléktalanok.
Télen sosem látok egyet sem.
Ők biztos nem Afrikában vannak, az élet bölcsőjében.
Talán egyszer az egyik befeküdt a Betlehembe, a főtér közepén.
A város karácsonyfája alatt, ahol a nagy, vörös csillag világította sápadt arcát a decemberi sötétben.
A jászol szalmájából kidobta a fröccsöntött babát, helyébe tette legszentebb ereklyéjét, a kannás bort.
Később aztán aranyos gombú rendőrök zarándokoltak el hozzá.
Forralt bort kérek és sült gesztenyét!
A hó kásás, madarak fürödtek benne.
Csak mikor leesett, volt tejfehér,
de már beleolvadt a cipőtalpak szennye.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-02 19:20:31
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-02 19:20:31