Rézkilincs (2)
Még ma is érzem
görcsbe rándult keze melegét
a megkopott rézkilincsen.
Átsüti tenyerem,
fogva tart, ha csak nézem.
Már a nincs is összeköt vele.
Bilincs rajta minden ujja nyoma.
Szorít semmivé elvékonyulva.
A ház üres,
emlékekkel tele,
visszahúzó széthullt percekkel,
s mint elszakadt gyöngysor
megbomlott rendje a múlt újra
összeáll anyám tejfehér nyakán.
Felépítem mindennap vágyaim
függőhídját föld s ég között,
hogy elinduljak csillagtalan
éjszakákon, s e féltett kinccsel
felérjek hozzá, ha el kell menni.
Csak azt a régi
megsárgult rézkilincset
tudnám elengedni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-06-29 23:03:02
Utolsó módosítás ideje: 2016-06-29 23:03:02