Alibi
Vajdics Anikó
ALIBI
ugyan ki hallgatna rád ki hinné hogy
a gyilkos ott ül veled szemben nem
nem egy filmből nem a legrosszabb
álmodból egy regény legizgalmasabb
jelenetéből nem is az újságok bűnügyi
rovatából lép elő ott ül kávét rendel
rágyújt a cukrot kavargatva mesél magáról
a gyerekkoráról a kutyáról aki eltűnt
s most minden álmában ott kísért a lánnyal
együtt aki már nem él de az egyetlen lény volt
akit valaha szeretett ki ölhette meg feláll kimegy
hallani ahogy lehúzza maga után a vécét ki hinné
kezet mos visszajön tovább mesél
ide-oda tologatja az asztalon a csészét
az abrosz rojtjaival babrál fél mint bárki más
ki hallgatna rád ki hinné hogy nem egy regény
vagy egy film nagyjelenetét írod hogy a gyilkos
aki itt ül veled szemben és nem kitalált alak
az egyetlen alibid a halál ellen
2014. május 21.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-08 23:55:44
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-09 17:39:59