Költő plakettek
Janus Pannonius
Itáliából plántáltál
dalt, püspökünk. Üldöző
király elől Medvevárig
bírta még a rossz tüdő.
Balassi Bálint
Vitéz élet, virág ének
a végeken megtalál.
Kard a bátorság acélja,
ágyúgolyó a halál.
Zrínyi Miklós
Csörtet a vad versbe lépve,
Zrínyi vére agyarán.
Rajtam át néz végtelenbe,
jelenből a múltba lát.
Csokonai Vitéz Mihály
Magyar szóval senki addig
nem dalolt oly könnyedén,
míg nem jött ő, égiekkel
játszó földi tünemény.
Berzsenyi Dániel
Józan gazda. Gyertyafénynél
telik gyakran éjjele.
Lelkében a világ: tündér
változatok műhelye.
Kölcsey Ferenc
A hon fényre derül - jelent
jövendővel összevet.
Álmatlan magányában ír
Himnuszt, s négy szócskát üzen.
Vörösmarty Mihály
Érchangjával zeng a Szózat
csaknem kétszáz éve már.
A Föld megőszült. Nincs remény.
Lesz még ünnep! Húzd, cigány!
Arany János
Balladáim, Őszikéim!
Ősz haj alatt a titok.
Népem csöndjében él lelkem,
dalaimban - hallgatok!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-28 13:27:21
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-28 13:27:21