SZÉPSÉG, AJÁNDÉK
Fent tündértáj , kékcsillantású tánc volt.
Lent a rét gyúlt ki , lobbant , tovalángolt.
Arcok , tüdők tisztultak. Szabad szépség
hozta közel színeit , messzeségét.
A szépség mindig ajándék. Ha látod:
a végtelen öleli csöpp világod.
A szépség mindig ajándék. A hangja ,
ha szól , emel csillagtitkos magasba.
A szépség mindig ajándék. Ha érted
mindezt , sziromcsók lelkedig elérhet ,
s talán kikötsz egy másik , légi parton ,
virághullámban füröszt meg az alkony ,
s mikor a rét már kihúnyt , fényt-felejtőn ,
csillagtitok ragyog át égi erdőn.
Szépség , ajándék! Minden , miben hittem ,
most múltban hallgat , elcsüggedt szívekben ,
a fénybe vágyó , sötétlő mesékben
szélben ellobbant lángú , dalú réten.
Mégis , el nem ért , lengő légi parton
nekem - üzen a múltból egy-egy alkony ,
árnyékjeleket rajzol égi fákra ,
emlékeztet volt-hársfák illatára ,
s szívemben fáj , jajdul gyönyörű hűség ,
volt-alkonyokból rámnéz egy derűs ég ,
s szemem felnyitja szépségre , titokra ,
piros sebekből vérző csillagokra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.