Maradj ma bent
Gyilkos a nyár. Pengéje kékre izzik,
felhő se jár, pár napja már
nem hűl le este tízig.
Az úton át, szaladni, látod, nem lehet.
Te hordanád, s a porkabát
fölissza fényedet,
a kertkapunk vasára légy ragad,
ma hallgatunk, maradj ma bent,
mert rásütöd magad,
maradj ma bent, ma tűzhalálba éget
múltat, jelent a nyári csend;
kimégy, felold ma téged,
és nem leszel nekem nálam, se nálad,
a nyár vesz el, és nem leszel,
többé meg nem talállak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-15 11:31:57
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-15 11:31:57