Időtörő
Aki az utolsó pillanatban érkezik,
annak nincs árnyéka.
Akkor se, ha a napos oldalon jár,
és éjszaka, a holdfényben sem.
Könnyen felismerhető:
megy a sötétben egy ember,
a feje fölött közvetlenül a nap
(mint egy elnagyolt glória
egy sötét tónusú ikonon),
és sejtjei egyenként ragyognak,
szinte porszemként kavarognak
az óriási reflektorban.
Az idő a markában van:
mint egy diót úgy szorítja,
s nem engedi megtörni
csak az utolsó pillanatban.
Ő az, aki mindig időben jön.
(Hazugság hogy késik.)
Lábnyomai szabályosak és szépen íveltek,
olyan szépek, mint a jó hírt hozóké.
Az öröm virágai nyílnak gomblyukaiból,
a gonosz szavak lehámlanak róla,
mintha soha nem is hatoltak volna belé.
Aki az utolsó pillanatban érkezik,
az sose fél.
A kihalt szobáktól se,
a megüresedett ágyaktól
és a kiüresedett szavaktól se,
attól se, ha utolsó esélyként keveredik valahová
(feje felett egy világító égitesttel)
magányosan és számkivetetten
a legteljesebb időben,
az utolsó pillanatban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-15 22:34:53
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-15 22:34:53