Ünnepi anziksz
leporolta a tavalyi naptárat
megnyálazta az ujját
és radírozta
tépte-nyalta december 24-ét
amíg ujjbegye érezni nem kezdte
a csontot
nyelvét a
magába fordult
hangszálak előtt
kicsit még tökölődött
egy hiábavaló
szvasztikán-pajtikám-Kublakán
rímkényszeren
leöblítette egy pohár murcival
nyugovóra tért
ruhástul-stul-stul-stul
beállította magában a metronómot
Isten árnyékában gyűlt össze az este,
Akárhová lépett, követte a teste.
Jézus guggolt a fenyőfák alatt,
(a csúcsdísz miatt később - elmaradt.)
azt álmodta
álmodja az alvást
kicsit el is ájult közben
JÓjjjez gondolta
addig feküdt
amíg véget nem ért
Évente egyszer azért
kihajolt az ágyból,
s 365 napig
számolta a padlóra hullott
tűleveleket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-12-01 08:47:20
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-01 08:47:20