Kaleidoszkóp
mint kaleidoszkóp áll
össze rossz múltad,
és pördül és fordul
változó horoszkóp
szűk nyíláson nézel,
akár saját gégédbe,
míg elmélyülten bámulsz,
füled zúgni kezd
zöld háromszög folyik át
szerelemeid piros celláin
sárga sápadások
a zsidócsillagok,
körötte imát mormoló,
lilára fagyott szájak
néha bevillan a baba kék,
anyád mellének kereksége,
de egy pillanat és
szétsóhajtja magát
márványon álló,
rőtbarna szirmokká
de jó ha tudod,
a legvégén a lencse
alatt minden egy(be)folyó,
és tiéd lesz az összes szín,
a kánaán-fekete
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-11-11 09:25:41
Utolsó módosítás ideje: 2015-11-11 09:39:17