Pünkösdhétfő
/A harmadik szívroham után/
Erő és élet: ajándék.
Ráadás csupán a szándék,
S a számadás egy pillanat.
Tükörarcod: elgyötört kép,
Ez vagy, fűszálnyi lét.
Hullik az új vakolat,
Sír a tető, reszket a ház,
Repedező máz ez a világ.
Haszonelvű, s felzabál.
Sajnálkozva köp le sántát,
Világtalanként vezet vakot,
Rangsorolja nyomorod,
Nemet int, ha kérsz, s hálás
Vagy már azért is, ha önző
Félelmeit nem magyarázza.
Erő és élet: ajándék.
S önhitt akarásokba hullt
Léted fűszálnyi mozzanat
Tükörképe csak. Ez vagy,
S a számadás egy pillanat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-06-11 08:18:44
Utolsó módosítás ideje: 2015-06-11 08:18:44