Évforduló
Véres kötény feszült a hasamon,
fölöttünk ventilátor zúgott,
ez volt ám az idilli első találkozás,
amit majd unokáinknak mesélhetünk.
Közelebb léptél, épp fölemeltem a bárdot,
elmosolyodtam, ahogy a suliban tanították.
Köszöntem, kérdeztem, mit parancsolsz.
Csak egy véletlen pillantást vetettem
blúzodon átsejlő mellbimbódra, vevő.
Bennem akkor a hentest tisztelted,
május 23-a volt, Annus, másfél kiló lapockát
kértél, szemembe nézve, ártatlanul.
Húsz év telt el, a mélyhűtőben
mindig van hús, de fejünk felett
nem ventilátor, hanem a múló idő surrog,
naponta kérdezlek, mit parancsolsz,
és elnevetjük magunkat: mindent, köszönöm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-20 13:12:26
Utolsó módosítás ideje: 2015-05-20 13:12:26