Marhapörkölt klasszikusan
Marhahusod szép kis katonákká vágva pakoljad
Gyorsan a zsírba/olajba, de most szeleteld föl a hagymát,
S kockázd fel, szeletenként, vagy sokat egybeszorítván.
Szórjad a húsra a hagymát, gyújtsd meg a kékszinü lángot,
Várj most mígnem a hagymák szép üvegesre pirulnak,
S néha keverd fakanállal meg, nehogy ám odaégjen.
(Vége felé kicsi csípős paprikaport beleszórhatsz.)
Most a fazékba a víz jő, épp csak a hús lemerüljék,
Majd darabokra metélj fel néhány szem paradics'mot,
S tedd bele: szebb szine lesz úgy, íze se rossz eme módon.
Majd jön a bors, a köménymag, fokhagymád se felejtsd el
(bár lehet azt hamarább is, hús és hagyma közében,
Vélük zsírba' pirítnod; válassz, hogy melyik ízlik).
Sót bele vess kicsit, aztán főzd, mig a hús puha nem lesz,
Legfinomabb mellé biz' tarhonyatészta köretként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-14 13:17:45
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-14 13:17:45