Fegyvertelen fény naplója
Fata morgana liliomok sárga foltja
között számoljuk az ismeretlen áldozatokat,
messziről ugyanaz a szürrealista festmény,
közelebb hajolva sem értelmezhető csatatérként,
él mindenki, megcáfol minden lírai aggályt.
Lágyan hömpölygő hangot szeretnél, súgod,
távoli mély folyót, körtemuzsikát, de itt csak erjedt
illat van, nincs liliom se, minden változik, mozgásban
marad,
párzó macskák nyávogása, fekete éjben fel-felvillanó
szerelmes szempárok, semmi más nem bizonyos.
Háború van, mondom zárt szájjal, elesett a költő,
tetemét féltucat asszony keresi, gyászba öltözött
parányi madonnák, imbolyognak óvatosan a sárban,
éneklik: sár, sár, sárga liliom, hol a párom, arcuk mása
messze, a tábornok smaragdköves gyűrűjén tükröződik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-21 10:49:31
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-22 11:37:25