Végh Tamás
Körtánc
Széles út, tömegek.
Egyazon percben,
Egyazon résen,
Egyazon présen
Egyen irányban
Megy a menet,
S csak nő a tömeg
Dagad egyre,
Megy előre, fel hegyre.
Terjed, gerjed, hízik,
Kritikussá válik,
S egyszer, egyszerre
Nem lesz kedve
Tovább várni,
Mert reggelente
Merev tekintetet vetve
A másik idegenre
Egyazon résen,
Átpréselődve
Egyazon percen,
Elemelkedik a térben
S oszlik el e városnyi
Falanszterben
Egyen-egója szerint
Rendezetten.
Széles út, tömegek.
Réselődnek át a présen
Reggelente.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-27 13:42:36 Utolsó módosítás ideje: 2014-10-27 13:42:36
|
|
|