- lopakodó -
Már közel...
Alig lát ránk a szeptember, már csíp a reggel egy
kicsit - kiürül a fészek, lakója messze költözik.
A rét felett búcsúköröket rónak gólyamadarak
- elnémulnak melegre éhes sápadt házfalak.
Már közel lopakodik...
A macskák egyre gombolyagszerűbbek, már
gyújtósért nyújtózkodik az álmos kályhatest,
a kutyák is visszabújnak inkább ólaikba,
a széltől úgysem hallják most a lépteket.
Már közel lopakodik az ősz...
A levelek egyre hangosabban hirdetik a jöttét
és látni is, amint nyomában sárgára vált a zöld,
de jöjjön csak, jöjjön bátran! - Ilyenkor a szívek
melegségre vágynak, szeretettel telik meg a föld.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-25 21:04:03
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-25 21:04:03