RÉPÁSZSÖMLE? RÉPÁSZSÖMLE !
Magyarországon a gyerekek répászsömlét kapnak,
S még meg se tanítják őket a szögletes étkezésre.
katasztrófa, már majdnem India, vagy Afrika,
hol éhenhalnak,
s közben nem fotóznak,
csak aszott csontot, s vízfejet,
azt is csak a külföldiek.
Skandallum, hogy az iskolában répászsemlét adnak,
közhírré tétetik az éheztetés -
Az Európai Únió emberjogi bizottságában fejet csóválnak -
lelki szemeinkel látjuk - nyakkendős urak,
hogy ez már veszélyeztetés.
Élve égetés? Kivéreztetés? Répászsömle!
Répászsömle! Répászsömle. Kínzótelepek?
Fogolytáborok? Gerillatámadás? Répászsömle !
Afganisztán? Répászsömle! Pakisztán? Répászsömle!
Világégés? Répászsömle!
Répászsömle? Répászsömle!
Szomjas gyerekek , hol a gyerekek várják, hogy hugyozzon a tehén,
s öklömnyire se nőttek anyjuk apadt tején...
Hullák a földön, kiken már röhögnek,
mert dolgozik a psziché
védekező rendszere ?
Répászsömle, de...
Aprócska gyerekek, kik guberálnak, s már döghúson tengnek?
Répászsömle !
Aprócska gyerekek, kik kuliznak, hogy éljen a család,
míg neked vacsorád pótolja azt,
mit meg nem ád
a Répászsömle? Répászsömle!
Hová jutott ez az ország?
Védjen már meg Európa!
Hová jutott ez az ország?
Védjen már meg Európa!
Répászsömle!
Na én ezt most lefotózom,
közbotrány lesz!
Na én ezt most lefotózom,
közbotrány lesz!
Répászsömle !
Nem elég a konyhán szólni,
ha kell elmegyünk Strasbourgig!
Nem elég a konyhán szólni,
ha kell elmegyünk Strasbourgig!
Répászsömle!
Európai országunkban éhesek a gyerekek -
tereinket elfoglalták már a büdös csövesek,
a fű a ház előtt nincs lekaszálva,
letört egy faág , nincs világítás a Bajza utcába',
Répászsömle!
dübörögnek a kocsik, hangos a fűnyíró,
a közmunkások pihengetnek! Hol egy újságíró?
Nem cserélték ki az elromlott csipogót,
a törtmogyoróscsokiban nem találtam mogyorót...
Répászsömle !
Lefotóztam. Lefotóztam.
Nézzék, hogy nincs mogyoró!
Mit szól ehhez Európa?
Mekkora a nyomor! Ó !
Hol a Napló -
Riportere?
Hol a Napló?
Répászsömle.
Hol a Napló -
Riportere?
Hol a Napló?
Répászsömle.
Újságcikk lesz!
Merkel mit tesz?
Répászsömle!
utóirat: "De szhehethnékh gazdagh lennih ,
öth Fhohinthéhth khuglehth vhenni,
dhe a khuglehh nhagyonh dhhága...
Nem khapni a mhi utchánkhba - vhóóóóóóó! "
Én ien haccsolós Hózsef Attihha...
Hépáshzshömle !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Panaszkönyvi bejegyzések aranypolgároktól (, 2014)
Feltöltés ideje: 2014-05-19 00:02:27
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-19 18:16:18