Montague & Capulet
Úgy érkeztél hozzám: belőled magamba.
Falakat bontottál s kócokat hajamba.
Egymással vívtunk szerelem s egyéb csatát:
Ereinkből a vér egymásba átszitált.
Álmaimban már enyém voltál egészen,
Vétek volna számunkra felébredésem.
Lelkünk csak pereg a halott levelekkel -
Szerelmünk talán még feltámad egyszer!
Rómeó voltál te, neked én Capulet.
Köldökzsinór himbált: nyakadban amulett.
Kibéreltünk Robinsontól egy szigetet:
Montaguem, elhagyom veled az életet.
Lábnyomomban jártál a lelki tájamon.
Szemhéjad alatt inkognitóm láthatod:
Filmkockákon lassan árad a képzelet -
Egy másból egymásba formáz egy képkeret.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-05-05 10:36:25
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-07 17:41:32