Ha gondja van rám
Ha gondja van rám, küldi angyalát,
lehet koldus, szajha, lába véres,
tüskék közt jön, majd a fénybe lépdes,
a vállán a Tejút lesz hátizsák.
Rég isten volt, imás vánkosmeleg,
most csend spirálgalaxisokban,
rég: útszélen volt meszelt kőkereszt,
szemében most a semmi lobban.
Ha senkit sem küld, még eljöhet bárki,
-fantomidőben kimérákra várni?
"Lehetőre nem jön lehetetlen,"*
istenektől sorsszabott csoda.
Csak a klottgatyás emlékezetben
alszik süllyedt paradicsoma.
* Diodórosz Kronosz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-04-12 21:27:07
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-12 21:44:56