ÍRTSUK KI!
A galambokról csak a galambírtás kérdése
ötlik fel a fórum-polgár agyában.
Galambírtási kényszerünk van.
Nem szeretjük, ha odapiszkít,
ha kampós karmával kitúrja a veteményest,
amit a ház elé ültettünk.
Manapság galambriasztók kellenek,
melyek messziről érzékelik a költészet-
és béke jelképeit.
Van, aki méreggel eteti,
van , aki hálóba csalja
és bunkósbottal agyonveri.
A joviális aranypolgár
galambszemét mentes várost akar,
s tiszta udvar-rendes házat akar
és ki kell mondani már végre:
A joviális aranypolgár
emberszemét mentes várost akar.
Embernek nevezett hulladéktól mentes,
s csak humánerőforrásban gondolkodó
tiszta egészséges,
eurokonform
játszótereket akar !
kultúrpolitikailag pedig a futball, mint kultúra
támogatását.
És nem mellesleg a kézilabda ...
Írtsuk ki!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Arzéndús levegőben szálló papírpacsirta feketedő szárnya a Napra legyint márFeltöltés ideje: 2014-04-08 22:02:50
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-08 22:03:45