RÉKA, PINA ÉS TÉTA
Vakságom határa hordaléka
levetett bugyit zúdít az atléta lányra, ki Réka.
S én ülök némán, szopva szoboranyám mellét,
míg rá nem csontosulok, mint valamely őszi kellék…
S nyálam a mészkövet kifossza,
mígnem rá nem szárad a nyál, s ínyemről a vér a kőhabokra.
S leszünk Piéta…
Réka!
Pina és téta*. Esztéta!
Megszilárdulok. Megszilárdulok a jövőnek!
Szoborrá szilárdulok a jövőnek!
Szoboranyám mellét szopom, hogy szobornak szülessek!
Mint a szobornak születhetőek!!!!!!!!
S leszek fehérmárvány
reneszánsz irodalmár!
Forradalmár!
Leszek még csecsszopó barbár!
S ülök némán, szopva szoboranyám mellét,
míg rá nem csontosulok, mint valamely őszi kellék.
S valahavolt szívem , mint utolsó reményem
ősi emlék.
Őrzi nemlét...
Halottsárga, életvörös levelek
levetett bugyi. Vakságom határának hordaléka.
Szummázom: ősz van,
vagy ifjú tél.
Réka bölcsésztanonc,
zsákjában költ még a konc.
Irodalomkönyvet akar.
Irodalomkönyve takar
mellett s pinát…
Vivát!
Költő vagy!
– mondta Réka.
/ ...Csontja zörgő fagy,
csontja vézna…
Csontja mellett zihál
Vakságom határának hordaléka.
Mondtam: "Réka, bölcsőm nagy pinád..."
S "Vivát!
Költő vagy!"
–mondta Réka. /
* téta: női mell /olasz/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Művészi gyönyörök (Pécs, 2013)
Kiadó: Béla bácsi
Feltöltés ideje: 2014-02-24 18:12:45
Utolsó módosítás ideje: 2014-02-24 21:21:42