Biztonsági tartalék
Mi lesz veletek
E könnyelmű, januári ég alatt?
Hová ferdül a játék, ahol
Könnyen hullanak el
A kimondott szavak?
Most lesz csak tél igazán,
S nem tudhatod, milyen
Köntössel köszön rád a tavasz,
Majd, ha megéred. Legyen
Addig vigasz, hogy túléled
Mindazt, mit a korcsosult
Emberi szándék, néked
Sorsként kirak. Alkalmazkodsz
Hozzá, és gyenge hazugság
Mindaz, mellyel nyugtatod magad.
Most kell csak az irhabunda,
Fűtött ülések a kocsidban,
Kandalló a nappaliban,
Fölényes, meleg luxus, melyet
Még nem rugdos a deviancia.
Hová lapultok akkor majd,
Ha Szibéria minden farkasa
Lódul ablakotok alá? Hány
Nagykabát, s hány hektár
Erdő vére kell még, hogy
Legyen elég biztonsági tartalék?!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-18 09:22:45
Utolsó módosítás ideje: 2014-02-18 09:22:45