újra vadászat
(megint-mindig)
hipermarket, szombat délelőtt, 2004
így szeretjük
ősközösségünk civilizálódott berkein belül
zsákmányt orozva
posztnomád életformánk dús legelőin
így szeretjük
magunk előtt gurítva fémhálós fegyverzetünk
legyűrve kisebbet gyengébbet elesettebbet
csikorgó fogakkal tudomásul véve
az erősebb kutya üzekedési jogát
így szeretjük
két szitkozódás között behódolva
vadászmezőink farkastörvényeinek
beletörődve a változatlanba
a férges férgességébe
s mert hadd hulljon
hát a hullásába is
így szeretjük
a régmúlt előtt fejet csóválva
a létezés legfelső grádicsáról
fölényesen fitymálva egykorvolt példákat
s elnéző mosollyal
visszasüllyesztve a fiókba
történelemkönyveinket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Ezredvég, 2004/8-9