magas fűben elfeküdne
guggolj le vagy ülj le ülj le
harminchat fokos láz kiráz
mindjárt elbotlasz vigyázz
szétszóródott kövek halma
nincsen aki megragassza
urnaszájon föld és csikkek
most tanulom a nincset
három leány s egy sem ápol
körben a láng mind világol
csak itt a setét hideg halom
dőlt fakereszt betakarom