Líciumfa a Nagytemplomnál
Sefűsefa, így egyben a népi nyelvben,
valójában iszalag, burjánzó növény.
Amilyen vastag fönn, oly' vékony a tövén,
Ördögcérna ez, minden vidéken jelen.
Ambrosius letűzött egy ördögcérnát,
kacagva feladva Bálint papnak métát:
"Akkor lesz ebből a vallásból valami,
amikor ez fává nő." Fa ma is, Ambri!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Vajon (Budapest, 2006)
Kiadó: Unisher
Feltöltés ideje: 2013-10-05 21:15:08
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-05 21:15:08