Tisztességtelen ajánlat
Add, hogy általad legyek jelentéktelen,
őrizetlen tárgyaid között is haszontalan;
esetleg felesleges, akár saját hiányom!
Add, hogy az unatkozó jelent éktelen
ásítással emeljem privát-szférákba, amint
ablakodból a fényes sötétítőt kihányom!
Add, hogy nálad kallódjak észrevétlenül,
s bútoraid mögött lehessek újra elveszett,
hol a porcica-alomban magam föltalálom!
Add, hogy a szunya, mi az észre vétlen ül,
legalább egyszer, s csak a számodra én legyek,
s olyan nyugis, mint éjre éj, elnapolt halálom!
Fogd cserébe legsajátabb személyedet!
(Játékaim közül ragyogó) szép üveggolyó;
ki gyártásod óta egy követ fújsz a nappal!
Fogd cserébe könnyű, pávaszem éjedet,
mint sűrű ábrándjaimat a lapos pislogás;
és belőlem kelj föl éveken át, minden nappal!
Fogd cserébe nyirkos tenyeredbe képem;
bíráld el arcnak, maszknak, tükörnek vonásaim,
s terheld rám magad, mint zsidóra Istent a Tóra!
Fogd cserébe rólad rajzolt japán képem,
s bámuld egyszerű stílben lerótt sóvárgásaim,
és csusszanj rám, mint ruca a Feneketlen-tóra!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-08 21:06:14
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-13 15:19:15