Április
Körte-világfa, körte virága
Lidércképű holdra tekint,
S udvarunkon körös-körül
Fehér fénypalástja ring.
Vérzuhatag-égen hajnali
Berepülések kondenzcsíkjai
Átjelölik álmaidat, s szívedben
Nyugtalan éjek nyomai égnek.
Indokolatlan nyárba robbant
Át a tél, s teljes reflexerővel
Élni, kibomlani igyekszik
Minden, ami él, feszül remegőn.
Lelkedet támasztod a szélnek,
Meleg földet morzsol tenyered,
Léted szívébe vágysz, s reméled,
Hogy Istenhez így jutsz közelebb.
2013-05-06
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-17 08:59:45
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-17 08:59:45