Psalmus Transylvaniae
Vagy félezernyi dalt megírtam,
s e szót: magyar leírtam
vagy százszor-
Don?t go breaking my heart.
Hiányzol.
Csábít minden sziget, idegen,
Times Square, Oxford tereken
sivít skirokkó melegen,
miért,
hogy még miért minden magyar,
sírás miért magyarul vigasztal-
Ó, népem.
Ó,
én nem tudom mi a nagyszer?,
szétrágta moly a pofám,
szabadság- tengerekben
fürdetett nagyapám.
Áruló vagyok, míg hagyják-
árulok Playboyt, Népszabadságot,
Ördög lapjait. Náci csákót.
S Kelemennét befalazták.
Ó, népem.
Népem, népem, te drága.
Firenze képei, holland virágok,
Magyarország tiszta lelke-
g?g, magyar g?g.
Magyarország b?g.
Sepr?, haláltábor, kezek.
Kommunisták.
Veled leszek.
Ó, népem.
Ó, népem.
Vacsorám nincsen, keretek a képeim.
Medencék mellett olvasnak.
Keretek a képeim.
Olvasnak.
Ó, népem, áldott népem.
Milyen messze estem.
Messze a fától.
Don?t go breaking my heart.
Hiányzol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.