Borjak
A tartós kapcsolat titka az örök elégedetlenség,
de én oly boldoggá tettem szeretőimet,
esélyük sem maradt ragaszkodni hozzám.
Végeláthatatlanul zuhogott belőlem
a gyönyör és az odaadó figyelem,
mint elefánt ormányából a víz, ők pedig elhagytak.
Ájultan, kielégülten, gyökerestül fordultak ki az életemből,
vitte őket a szomorúság utáni vágy,
ahogy százszorszépeket fordít ki földből az ásó.
Sok gyerekem van. Megannyi vidám, nagyfülű elefántborjú,
akiket tanácstalan, de érzelmes emberek nevelnek.
És csak nagy ritkán fordul elő, hogy megvonják tőlük az ételt,
vagy egyszerűen elvágják a torkukat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-23 12:27:06
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-23 12:29:09