A nem-versek
A nem-verseket nem én írom mégsem,
ezek a versek nem bennem fogannak,
azért írhatom, hogy ne értsem én sem,
mert csírái a magas égben vannak.
Az én apám és anyám egyszerű volt,
nem csavarhatta gondolatait,
nekik igazán szentté vált az égbolt,
s nem örökölhettem hitük halmait;
engem az ég nem magának teremtett,
hát eltűrte, ne legyek térdeplője,
ne játszhassam, mint annyian a szentet,
kicsikarni az öröklétet tőle.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-09 02:55:56
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-09 02:55:56