Végh Tamás
Évzáró ének
I.
Tőlem a líra
Már messzire szállt.
Távoli, fénylő,
Csillagpor csupán.
Ami most zendül,
Kardos, harcos,
Dacos ének,
Endre urat hívom,
Tanúként idézem.
Kurucként bujdosok
Labancos időkben.
Drága Fejedelem,
Mikor lesz lakásom
E puszta mezőben?
II.
Tőlem a líra
Már messzire szállt,
Száradó könnycsepp
Anyám homlokán.
Múltam gyöngyszemeit
Felfűztem
Cérnaszál időmre.
Könnyű fonál pattan,
Gyöngyzápor takar be.
III.
Tőlem a líra
Már messzire szállt,
Lant szava visszhang,
Mely szívembe vág.
Ó, Drága Uram,
Mikor emelem magasra,
Csendesült derűvel újra,
Dicső múltunk poharát?
2012-12-31.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-18 12:34:22 Utolsó módosítás ideje: 2013-01-18 12:34:22
|
|
|