Pia fraus
A költő nem hazudhat, kevés ehhez az önszerelem,
s nincs az az eszme, Petőfi, póz, se Ady,
aki effélét érdemelne. Igazság van,
prófétája szegény, jó, ha nem kereszten végzi,
díjazhatják, átkozzák, helyére teszik: a semmi
mellé koronként, de mint a bolondra: figyelni kell.
Játékunk fölött, átfogóbb szabályok éltetik, ha ír,
de ha hallgat, tudjuk meg annak okát is,
mert nem hazudik a költő, ha mégis, nem az.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-23 13:31:13
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-23 13:31:13