formára szabva
felhő lebeg, nap liheg a kalap-kajla égen
elszenderül életünk a pipacsvirág-réten
ne reménykedj, bolondgomba: megváltó jön érted
hiszed vagy nem, életed csak szösszenetnyi méreg
voltál egykor harangvirág, szárnyas nőstény-hangya
asszonyállat, őskőszobor, s annak levált karja
hátad mögül előkúszik s átkarol egy répa
hűlt agyadban összetapad harmincnyolc fonéma
keresztezett lábaidon pók csipetruhája
kerepel a gólyamadár, kígyóbőrben járva
rozsdavörös "ördöglakat" szájadat bezárja
lecsap rád a saskeselyű, a kánya se bánja
kifordítom, befordítod, mindnek egy a vége
előjöttünk, visszamegyünk, s ránkzuhan a béke.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-09-12 22:42:44
Utolsó módosítás ideje: 2012-09-12 22:42:44