költőkhöz
Ha időnként rádjön valami furcsa kényszer:
gondolatod nincs bár, tücsköt-békát gépelsz;
tedd össze kezedet, és imádkozz szépen,
üsse kő, nem tudod, melyik istent kérjed;
könyörögj, hogy múljék tőled el e pohár,
ne siránkozz-örvendj, ezren megtették már.
Ha te porból lettél, rajzolj te is porba,
szétfújja Aeolus, s betelik a sorsa.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-15 22:37:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-15 22:37:55