- szelíd ara -
Szelíd idő jött, egészen békével teli,
széltől ringatóznak fáim tarka lombjai.
Mozdul a gally, az ág, a törzs is meghajol,
ezer levél csókolja egymást lágyan homlokon.
(Ünnepnap ez.)
Ma egy-egy hajszál minden egyes fa, illatos esővel
mossa zöld haját Földünk - az ég mennyasszonya
s mintha készülődne már az esketésre, felhőfátyol
borul a tájra - szép a mennyasszony, jég a ruhája.
- Villámlik a távolból, tanúja vagy.
Közel dörög már, közel a taps. -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-05 15:07:37
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-05 15:07:37