Uram
vásárolnék öntől egy cigarettát
épp Leszokóba vagyok.
Emlékszek vala kire de a nevére
nem. Vasutas volt az illető
elhagyott vágányokon bemondta
a késéseket. Úgy hagyta ahogy
leengedte a sorompót a szemafor
nem működött. A sínek nem
vezettek pár huzamosba
végtelen tér volt a görbületük.
A sapkájáról leesett a jelvény.
Nem vette fel a földön ülve
integetett a fölette zakatoló
sovány fényöknek és ki
abált. Volt a hangjában valami
artikulálatlan kultúra. Vadászni
is szokott. Amikor megdobta
a hatost talpra álltotta magát.
Nem tudom a nevét de emlékszek
rá. Nem adott cigarettát hiába
kínáltam a pénzt egy fém húsz
forintost. Maga csinálta nem te
gezett félig kosszal tömte meg
a hüvelyt. Télen fázni is szokott.
A fogai nem koccantak össze
az erdőben cirkuláltak. Ötleteit
a vagonokba hordta. Később
lopásért lecsukták most bőr
tömlőben van. Nem
emlékszek a nevére talán
nem is volt neki vagy nincs.
Vagy velem együtt elfelejtette
a kezét nyújtani és én nem fogtam
meg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-29 23:24:06
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-29 23:24:06