mese-mese-átka
Róka jár a kertek alatt, napközben a susnyásban
húzza meg magát, apám nyolc tyúkját látogatta,
figyelmét bánja napi nyolc tojás. Egy bátor róka
jár a patakban, bemerészkedik minden ólba, már
nincs is szabad óra, amelyben nem mutatja meg
magát. Úton útfélen a téma; róka - hány baromfi
tűnt el aznap virradóra, mert ez a sunyi róka nem
ismer megálljt, húsért adja éjét s nappalát. -Néha
eltűnődöm kisfiam szaván, aki csak figyel, órákig
gubbaszt a fűbe, sóhajtozik, hogy bárcsak a róka
szemei elé kerülne, nekem meg azt mondogatja;
Ne legyen benned kotácsolók miatt harag, hiszen
te is tudod, a kölykök éhesek - ki erre jár, Karak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-22 10:45:40
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-22 10:45:40