A hivalkodó május
Előre küldte melegét április derekán, a
hivalkodó május.Virágzással válaszolt erre a
növényvilág: Nappali Álomország!
A földön megannyi virágmintás szőnyeg
ég és föld között függönyök lengedeztek... virágból
a maradék ezer színben pompázva
járta táncát
ringott, fákon ágaskodott - apró és telt, kikelettel kelt
a sárgát, valósággal falta a tél szürkéjéhez szokott
emberi szem! Marasztaltam a madárdallal fűszerezett
pompát, békebeli hangulatot: amikor szinte parancsszóra
virágozni kezdtek az orgonabokrok is.
Széltében-hosszában rátelepedtek a világra
- sokféle árnyalatú lila és fehérlő bokraik, gazdagon
hullámoztak a tájban
mindenütt.
Persze előtte az égbolton "az emberi ostobaság lyukat vágott"
- ez térítette el a Napot a mértéktartástól!
2008
_______________
A Föld Napjára
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-30 22:53:42
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-06 11:24:01