Etalon Jézus
Egyedül voltam nő a mosóporosban, ifjú vegyi
laboráns, akit egy hónap alatt tanítottak be arra
a munkára, de már az első hét után azt mondták:
Vegyésznek születette a lány. Nagyon örültem,
hiszen azelőtt annyira távol állt tőlem a kémia,
akár egy angol telivértől a fehér ló fia. Akkoriban
éreztem magam először hasznosnak, amiért decis
kutyulékaim precíz összetevőitől függött a kinti
munkások több száz literje. Volt, hogy tévedtem,
olyankor alig láttam az idegbe. Egyszer végképp
nem stimmelt az anionos detergens tartalom, de
legalább ráeszméltem, hogy ebben a hatalmas
gömblombikban ráz minket az Isten, a menny
pedig csak egy hatalmas steril labor, amelynek
legmagasabb polcán csücsül Jézus - az etalon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-20 08:43:30
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-20 08:48:14