(Nietzsche tanítványt keres)
és, hogy ne legyek nálánál sokkal nagyobb,
de szeresse istenét, mint én a napot.
higgye csak, hogy kertemben fontos a beszéd,
akkor is védje, mikor én német zenét
kapcsolok be neki szépen és hallgatok,
figyelem, ahogy megtörik a dallamok;
ahogy leveti a gőgös franciát, a
semmilyen magyart, az angol akcentusát,
a mindig jól fésült, simulékony olaszt,
a gyertyáról addig (még) lecsöpög a viasz.
végül elmondom, itt miért ilyen az éjjel,
hogy most se szóval, hanem képekben érvel,
ha nincs saját története, legyen olvasott,
most vagy megért, vagy magamra maradok.
fontos, hogy azt lássa nincsen rá szükségem,
ördögnek hisznek, pedig van ellenségem…
ha nem a válasz, jár még a négyes-hatos;
az egyszerűen sima, régi, fapados.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-13 16:57:37
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-13 16:57:37