Nyugdíjas panasza, csasztuska
Életem nyugdíjas alkonyán
Szegényen tengődöm, tarhonyán
Tévében nézem az urakat
Csillogó-villogó kirakat
Átlagos nyugdíjam nem nyugtat
Pedig a kezembe pénzt dugnak
Töredék hét-pénzért koldulunk
Hálából urnákhoz tódulunk
Drágul az életem, nem tudtad
Felőlem a kormány megbukhat
Közömbös számomra a rezsim
Nem tudom fizetni a rezsim
Számunkra nem elég egy elit
Kapunk egy másikat, brüsszelit
Nem kapunk nyugdíjat, brüsszelit
Adnának egy ingyen reggelit
2004.04.17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.