Wawel Prelude
A Visztula görbe ívet rajzol Krakkóra,
a várból olyan, mint címeren egy kígyó.
Vörös tégla sor vezet Stanislaw Dziwisz
püspök székesegyházához, a Wawelba.
Feltartott kezei alatt nyugszik I. Ulászló
és Hedvig. Így mond beszédet, Ámen.
Égett borostyánszínű márvány koporsóik
között bíborosnak érzi magát az ember.
A köd lepte égig elláthatsz, ha felnézel.
Ne szándékozz át látni a rózsaablakokon!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-09 11:20:51
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-09 11:20:51