Karácsonyi gondolatpihe
Nem lesz fájkarácsony, ma leesett a hó,
Tibónak becsomagoltam a helikoptert,
másoknak épp elég a szó. Én úgy vagyok
ezzel, ha sehogy sem vagyok; a gyereknek
minden meglegyen, akkor is, ha beleszakadok.
Az Isten jó, minket mindig ellát, egészen
biztos már, szeret. - Nem hiába, megtanultuk
becsülni a szobameleget. Megtanultuk áldani
az ételt, adni másnak boldogság nekünk és
ahogy a nagykönyv írja meg, szépen szeretünk.
A házunknak nincsen olyan pontja, amit még
nem érintett angyal, a magasban csodapihék
állnak össze, a Jóisten vigasztal. Sóhajomban
óhaj, bár hozzá elérne, senki se vacogjon a tél
hidegébe! Bár költözne jóság a rosszak szívébe,
akkor tán az ember égig is felérne! Boldogságos
karácsonyt elsősorban nektek, akik ártatlanok
vagytok és kiszolgáltatottjai a felnőtteknek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-21 12:19:40
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-21 12:22:24