menetvágás
Nincs munka
- böffentik,
nincs munka:
öklendeznek részegen a gyárak,
együtt hánynak, ömlenek a térre
a mámorító léhez fölzabáltak.
Adj még lét
- kezdik rá,
adjmég lét:
utcaseprők söprűjén a hullám
feketéllő dalra kel, a többség
ütemesen lépdel, úgy tapos rám.
Köz talpal
át rajtam
szögtalppal:
felnyögnék, de minden hang hiába,
százévente szörnyet szül a jólét,
vasba fordul és menetre vágna.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-11 16:05:36
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-11 16:05:36