akár egy 'zászlós ember'
tarkállik a fényben
mire meg-mered szólítani
rég elosztogatta színeit
nekem olivazöldet
és bronzszínt adott
csendes kicsi utcák
végére
tartogatja a kéket; már
csak tanáccsal tud szolgálni
a faluvégen:
- Hímezzenek asszonyok!
a halotti lobogó feketéjén
fehérek legyenek az angyalok